sobota 1. prosince 2012

poklady z nákupní tašky


Sama strašně ráda čtu články blogerek, kde píšou a radí, co nepřehlédnout v regálech supermarketu. Budu je trochu kopírovat a taky přidám něco, co často házím do nákupního košíku v obchodě. :)


Salátové směsi semínek




Najdete je v Tescu mezi sušeným ovocem a oříšky. Já je včera viděla poprvé, stály 9,- korun, byly zlevněné na polovinu. Já mám sušené ovoce, semínka a oříšky strašně ráda třeba do jogurtu, kaší ale i salátů. Jak říkám, včera jsem je koupila poprvé, ale ráno jsem si je dala ke snídani do ovocného salátu a jsou výborné. Jedna je smíchaná s mandlemi a ta druhá zase se sušeným ovocem jako je kustovnice čínská, brusinky.

Přesné složení:
směs s mandlemi: plátky pražených mandlí, semínka slunečnice a dýně, sezamové a lněné semínka, piniové oříšky
směs s ovocem: kousky physalisu, kustovnice čínská, brusinky, konopné semínka, slunečnice

Obě balení jsou po 100g, nejsou dále přislazované. Směs s ovocem je vhodnější pro sladké zpracování, ta druhá se hodí téměř do všeho :)

(ukázka směsi s mandlemi)
(ukázka směsi s ovocem)


Tak to jsem sháněla už delší dobu, poprvé mě to zaujalo, když nějaký z hostů v tom pořadu VIP prostřeno to použil jako ozdobu do dezertových skleniček (už nevím, kdo to byl). Balsamico ocet, znám a mám ho moc ráda do salátů. Tohle je krém na bázi octa Balsamico di modena. Celkem byly na výběr tři příchutě, citron, lesní směs a hruška s vlašským ořechem. Rozhodovala jsem se mezi tou lesní směsí a tímhle, nakonec jsem vzala tu hrušku a vlašský ořech. Dneska jsem to poprvé zkusila nakapat na salát k obědu a řeknu Vám, paráda. Nevím jestli se vrátím k tomu octu, strašně dobře to chutná. Navíc díky konzistenci se Vám to nerozteče po celé talíři. Co se týče chuti tak i ta hruška tam cítit jde, ale ne nějak výrazně. Určitě zkusím i ty další příchutě, cena byla tuším něco okolo stovky. Koupila jsem to v Tescu v regálu, kde najdete "cizokrajné produkty".


Proteinové tyčinky jsem si oblíbila jako dávku sladkého a taky energie po náročném cvičení ve fitku. Víte, já osobně Vám nepovím jak, kolik a proč jsou proteinové tyčinky prospěšné/špatné. Pár článků jsem si pročetla. Vím, že se doporučují právě po sportovní aktivitě, kdy jedinci doplní energii a taky prospěšné vitamíny. Tak jsem je zkusila, i chuťově mi sedí. Trošku mi připomínají tyčinku Mars, něco jako hodně tuhý krém s polevou. Vzadu na štítku se složením najdete vyjmenované veškeré vitamíny a prospěšné látky. Mě zaujalo to, že je slazena glukózou a fruktózou. Takže proč ne, pro sladkožrouty jako jsem já, to může být dobrý tip. :) Příchutě jsou různé citron, čokoláda, banán nebo ve větším dvojnásobném provedení 80g najdete ještě vanilku. Tyto jsou z drogerie Rossman za 15,- Kč, ta větší stojí 18,-Kč (mě bohatě zasladí i ta malá :D). V Dmku najdete tyčinky zase od jiného výrobce, měla jsem jejich kokosovou, potom příchut sušenek a krému a nějakou čokoládovou, chutnali mi stejně jako tyto.


A teď něco, co kupuju neustále dokola. Tzv. salátová trikolora, tak tomu říkám :D. Strašně ráda si tyto klíčky přidávám k ledovému salátu pro oživení chuti. Poprvé, když jsem tuto směsku koupila, mě mile překvapila chut čerstvé cizrny. Když jsem ochutnala dříve tu nakládanou, jen jsem se nad ní zašklebila, čerstvá mi chutná o mnoho víc.


Můj svačinový miláček :D. Sójové mléka znám už dlouho a puožívám je moc ráda, víc jsem ale kupovala ty bez příchutě, možná proto, že se mi jednou stalo, že jsem otevřela čokoládové sójové mléko a po ochutnání jsem to málem celé vyprskla, asi špatná značka nebo jsem jen neměla štěstí. Ovšem výrobky značky Alnatura, to je sázka na jistotu (teda zatím jsem se nespálila). Máte na výběr mezi příchutí vanilka, banán nebo čokoláda. Mlíčka koupíte buď po jednom kuse 250 ml, za 19,- Kč nebo výhodné balení po třech 200ml za 37,- :) Často jsem ho měla třeba společně s velkým kusem ovoce, pro mě ideální dopolední svačinka.

Obsahuje látky snižující cholesterol, snadno stravitelné bílkoviny a vzhledem k příznivému složení tuků, jsou sójóvé mléka ideální pro spotovní nadšence.

Další spestření do salátů. Lučinu znáte asi každý, já osobně ji zbožnuju, nejvíc tu neochucenou a to nasladko i naslano. Ze salátových variant jsem dřív znala jen kostku Lučiny, která je skvělá když se nakrájí na kostičky. Ty malé dresinky jsem sháněla od té doby co byly jako příloha k časopisu. Chuť je jemná, opravdu jako kdybyste naředili jejich sýr s bílým jogurtem. Maličké balení stálo 8,- Kč a velká kostka něco okolo 35,- Kč.


A nakonec nic, co by vynikalo chutí nebo složením. "Obyčejné" holandské kakao. A proč ho tady přidávám? Ted mě pochopí jen blázni, kteří si kupujou mnohdy něco jen kvůli balení :D. Je to ta nejkrásnější plechová krabička, kterou jsem kdy viděla, to kakoo jsem prostě musela koupit :D
Stálo přibližně 200,- Kč, což je dost pálka na holandské kakao. Ale sháněla jsem nějaké opravdu kvalitní a vzhledem k mé malinké spotřebě to nevyjde tak draze. Stačí Vám polovička čajové lžičky a získáte nejen tmavě hnědou barvu ale i silnou čokoládovou chuť.


A jako poslední jen fotka dnešního obědu :)
Psala jsem před pár dny, že se chystám upéct tresku, nakonec jsme ten den měli pečeného pstruha, takže dneska přišla na řadu ta treska. Je zapečená s mozzarellou, rajčaty, bazalkou a k tomu ledový salát s klíčky a tím novým balsamico sirupem.



Mějte hezký den :)
Já musím načerpat hodně energie do práce, dneska mě čeká první směna za novým barem, snad to proběhne bez problému.
Jak jste sobotu prožili/prožíváte vy?

13 komentářů:

  1. Mnaam ta Lucina!!:))
    LL*

    luxylady2.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně, Lučina je skvělá ! A co se týče musli, raději to s ovocem :-)

    + pokud zbožňuješ galaxy motivy jako například já, přihlas se do soutěže o šaty a sukně s galaxy motivem ! :-) http://thecashmerechic.blogspot.cz/2012/11/galaxy-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělí článek! Díky za tipy!:) Ten oběd vypadá výborně!:)

    OdpovědětVymazat
  4. super tipy, některé věci určitě uchutnám :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Samé dobrůtky!! Hlavně obídek vypadá extra lákavě :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak ten obed vyzerá neskutočne dobre! Si šikovná :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju mnohokrát za Tvůj komentář :)