pátek 30. března 2012

P90X, program a jednotlivé části, stojí to za to?

Poslední dobou se začaly po internetu čím dál tím víc rozmáhat nejrůznější cvičební programy, které Vám mají pomoci s vytvarováním postavy případě i se snížením vaší váhy. To druhé se Vám zajisté podaří pokud ke cvičení přidáte také změnu jídelníčku. Mě víc zajímá to první, tedy vytvarování postavy. Programy mám sice ráda, ale popravdě málokdy vydržím až do konce, spíš to beru jako obohacení, poznám nové cviky a prvky, které pak můžu cvičit i sama dál.

Určitě budete souhlasit, že momentálně nejvíc diskutovanou fittnes trenérkou se stala Jillian Michaels, její programy se dají volně stáhnout. Jelikož je tak hojně probíraná, nemělo by asi cenu psát jen další článek, kterých už je i tak bohatě.


 Zaujalo mě něco jiné a to program P90X - Power 90 Extreme - Home fitness.



Jedná se o program,  který sestavil Tony Horton s fitness centrem BeachBody. 

 


Cvičí se 6-7 dnů týdně po dobu 90dnů. Existuje spoustu druhů podobně jako u Jillian.

Ale jelikož vím, že jsem neschopná každý den cvičit přesně podle plánu a raději cvičím sama podle sebe, to na co mám zrovna náladu, rozhodla jsem se využít P90X "tak trochu jinak". Na uložto jsem si stáhla části programu, které mě lákají úplně nejvíc a to je již zmiňovaná cardio část, pak yoga, která mě hodně baví. Tyto dvě části budu libovolně kombinovat a doplňovat svými cviky.

Cardio jsem stáhla hlavně pro to, že není lepší pocit než se úplně zničit skákáním, hopsáním a fakt náročným tréninkem fyzičky, mívám pak lepší pocit než po obyčejném posilování. A tak tedy uvidíme, zatím jsem shlédla jen stažený soubor. Makačka trvá 45 minut a co si budem nalhávat, dává mi to zabrat a to se na to jen dívám :D


Yoga je hodně komentovaná a známá, i modelky VS často zmiňují jako pomocníka při udržování svých eňoňuňo postaviček právě různé formy yogy. A proto vyzkouším i tu od Tonyho, trvající - jo fakt tak dlouho - hodinu a půl. Ale myslím, že udělat si čas třeba dopoledne o víkendu nebo později odpoledně 2x3 týdně není úplně nemožné :)



 

Pro ty, které ale zaujala celková 90 denní dá se říct přeměna, doporučuju stáhnout celé DVD přes torrenty.

Jedno z motivačních videí.



Uvidíme jak dlouho vydržím střídat cardio a yogu.
Budu moc ráda, když mi napíšete své zkušenosti s jinými programy nebo dojmy z tohoto, zdali se pouštíte do celého P90X nebo si také stáhnete jen to pro Vás nejlákavější.

Držím palce sobě i Vám, za nějaký čas dám vědět, pokud neumřu hned u prvního pokusu :D !






7 komentářů:

  1. Ty už se uklidni s tím cvičením..(eyeroll) :D

    OdpovědětVymazat
  2. P90X jsem zkoušela. Vydržela jsem tak 10 dní a pak sem s tím sekla.. :D měla sem namožený celý tělo a nemohla sem se hnout :/ Dělala jsem to každej den. Teď posiluju pouze břicho z P90X.. ale bavilo mě to :) Možná se do toho brzo zase pustím.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem vydržela asi měsíc a pak mě to bohužel začalo nudit :( Přešla jsem na Insanity a za pár týdnů zase nuda :( škoda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem náročná v tomhle ohledu, u ničeho nevydržím moc dlouho :D Cardio mě jako zpestření mého vlastního programu ale baví, zase něco jiného. Jóga je taková má láska na protáhnutí těla :) Ale souhlasím ,ani pro mě ty celkévp rogramy nejsou moc vhodné, přestávají mě bavit v té chvíli když už vím, co za cviky mě přesně čeká :D

      Vymazat
    2. ja som na tom asi rovnako,keď cvičím podľa videií..po čase ma to však prestalo baviž.Tak osledujem z videií cviky a potom ich cvičím ako chcem.

      http://lifelovezaza.blogspot.sk/

      Vymazat
  4. Mám už staženou Jillian, Insanity, Les Mills a Zuzku Light. Zatím cvičím pouze s Jill, ale doufám, že postupně budu zkoušet i ta další cvičení. P90X mě velmi zaujalo, jen tam je v pomůckách hrazda, tuším, kterou doma nemám. Ale zkusím to stáhnout a něco si vybrat. :))

    OdpovědětVymazat

Děkuju mnohokrát za Tvůj komentář :)