středa 20. února 2013

Moje péče o tvář

Po dlouhé době konečně přidávám článek, poslední dobou jsem nestíhala, ale místo toho, abych sem házela krátké články o ničem jen abych vyplnila prázdné místo na blogu, raději jsem počkala až se všechno uklidní a já si budu zase moci udělat čas a něco napsat.


A teď k tématu, článek typu "péče o pleť" je snad jeden z nejčastějších, ale nevidím důvod, proč bych se i já s váma neměla podělit o tipy na mé oblíbené produkty. Co se týče mé pleti na tváři tak mi příjde, že se poslední dobou zbláznila, ještě nedávno jsem měla přecitlivělou a velmi suchou, trápila jsem se suchými šupinkami a největším pomocníkem pro mě byla vazelína a nejrůznější olejíčky, ted naopak mám plet normální až mastnou a vazelínu jsem vyměnila za matující krémy a pudr, no co - i to se stává.

1) Peeling

Dlouho dobu jsem zkoušela peelingy od nejrůznějších značek až jsem nakonec skončila u toho meruňkového od Freemena, který mi popravdě vyhovuje zatím nejvíce. Upozorňuji ale, že to není nic pro citlivou pleť, peeling je poměrně hrubý a drsný, mě ale vyhovuje jelikož odvede práci jako žádný jiný a navíc s ním pracuji velmi opatrně. Co mě však dostalo nejvíce je úžasná meruňková vůně. Pleť je po něm krásně svěží a vypadá čerstvě a projasněně. Konzistencí je hutný a krémový, stačí ho malý hrášek. Seženete ho v drogeriích Rossman okolo 160,- Kč za 150 ml balení, které se mi zdá vzhledem k potřebnému množství na jedno použití téměř nevypotřebovatelné.

Použití: 2x týdně večer



2) Maska

Masek je nespočet druhů, pamatuju si, že už jednou jsem o maskách i svých favoritech psala, dneska bych ráda zmínila tu jednu nejoblíbenější. Shodou okolností je od stejné značky jako zmíněný peeling, tedy od značky Freeman. Já osobně mám nejraději masky slupovací, ne však, že by byly nejefektivnější prostě mě jenom neskutečně baví si masku sloupávat z obličeje, nic víc v tom nehledejte :D. Tato okurková slupovací maska se poměrně těžko nanáší díky gelovité lepkavé konzistence, ale potíže s nanášením vám vynahradí boží vůně. Nanáším ji na celou tvář a vyhnu se očnímu okolí, maska zaschne zhruba po 10-15 minutách a co je hlavní, následné slupování nebolí (po zkušenostech s maskami Balea je to fakt výhra :D). Cena je okolo 150,- a seženete ji v drogeriích Rossman.

Použití: 2x týdně večer



3) Odličování a čištění

Ano, asi jste čekali že zmíním slavnou dvojici, kterou je Bioderma Sensibio, ale zroven přiznávám, že tato Bioderma není to úplně nejlepší, co jsem kdy vyzkoušela, používám ji jelikož jsem ji dostala na Vánoce. Přípravky jsou velmi kvalitní, ale nebudte smutné, vy které nechcete investovat do Biodermy doporučuji vám místo odličovacího mléka například dvoufázový odličovač od Ryoru, ke kterému se po vypotřebování tohoto mléka vrátím zpět. Co jsem si ale velmi oblíbila je tato micelárka, ano už chápu ty oslavné články a hromady chvály, je výborná, nádherně plet dočistí po odličování a plet vypadá projasněně a na dotek je velmi hebká.

Výrobky doporučuji zakoupit  na internetu, kde výjdou výhodněji než přímo v lékárně. Můj tip, zde najdete veškeré výrobky Biodermy za příznivé ceny. Balení produktů je velké, proto i dost dlouho vydrží, já je oba používám každodenně od Štědrého dne a zatím mám pryč jednu čtvrtinu jak micelárky tak odličovacího mléka, což si myslím, že za dva a půl měsíce je paráda.

Použití: každodenně večer plus použití micelární vody i každé ráno 



4) Změkčovadlo na komedony

Odpůrci mačkání černých teček tento odstavec přeskočte, ráda bych totiž představila pomocníka pro tento kosmetický úkon. Změkčovadlo jsem zakoupila ze zvědavosti, jediné dostupné jsem našla na těchto stránkách . Musím říct, že je skvělé, odstranování teček značně usnadní a přiznávám že po několikátém použití jsou tečky mnohem méně viditelné a i jejich množstí se značně omezilo. Za cenu 143,- si koupíte skvělého pomocníka. Připravte se ale na to, že po prvním použití se všech teček ani zdaleka nezbavíte, chce to trpělivost a vytrvalost. K dostání jsou dva typy, já jsem zakoupila oba a po zkušenostech doporučuji více ten s gelovou konzistencí se kterým sa manipuluje mnohem snadněji než s tím tekutým.

Použití: 1x týdně


5) Krémy

Jak jsem už napsala, plet se mi poměrně výrazně změnila. S přesušenou a citlivou pletí jsem se rozloučila, až na malá suchá místa u čelisti, to svádím ale na mrázy a zimu, která teď venku panuje. V každém případě jsem hutné a velmi mastné krémy vyměnila za lehčí určené pro normální až smíšenou pleť. Krémy mám momentálně dva oblíbené, Dermacol Base Cream se kterým jsem se naučila pracovat až časem. Nepoužívám ho pod make-up, jak radí výrobce, nýbrž večer jako noční krém, je trošku hutnější ale ne příliš mastný, plet je ráno krásně jemná a vyživená. Nádherně voní a lehce se roztírá. Popravdě na jaře a v létě ho vyměním za jiný, ale teď v zimě je pro mě ideální. Druhým krémem, který je mým oblíbencem už delší dobu je krém od Garnier s výtažky z lopuchu. Je úplně jiný než předchozí Dermacol, tento je naopak velmi lehký a rychle se vstřebává, jeho konzistence je krémovo-gelová. Pro mě je to ten nejlepší krém po ranním vyčištění pleti. Bez problému se dá použít i pod makeup. Překonal i mnohem dražší konkurenci například v podobě krémů od Vichy. Sice se nebráním dalšímu zkoušení krémů, ale prozatím jsem svůj oblíbený našla. Cena krému Dermacol se pohybuje okolo 99,- Kč a krému Garnier přibližně 120,- Kč.

Použití: každý den, večer Dermacol cream a ráno krém Garnier



To je ode mě pro dnešek všechno :)
Hezký den a radím, dávejte si bacha na náledí venku at neskončíte s naraženou rukou a obvazem jako já :D





10 komentářů:

  1. Já měla od Freemana ananasovou masku...a byla docela fajn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tu jsem nikdy neměla, akorát jsem slyšela velkou chválu na nějakou masku, která obsahuje oves, nikde jsem ji ale nenašla :)

      Vymazat
  2. O tom změkčovadle asi pouvažuju :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fajn pomocník, nedělá sice úplné zázraky, ale jak říkám s pravidelným čištěním se vším všudy to přinese viditelné výsledky :)

      Vymazat
  3. Super článek :) doufám že už budeš zase přidávat častěji-tvé články mi chyběly :)

    OdpovědětVymazat
  4. super članok, tie masky musim rozhodne vyskušať, už dlhšie na ne pozerám :o) inak to zmekčovadlo mame na praxi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě trošku mrzí, že těch masek nemáme u nás v Rossmanech v Ostravě na výběr víc :)

      Vymazat
  5. Tak asi někdy skočím do Rossmannu.. Pro peeling, změkčovadlo a někdy mrknu i na ten od Garnieru. Od Garnieru mám jenom jednu věc, energizující čistící gel, a vůbec není špatný. Takže zkusím po krému mrknout, až mi dojde Nivea :) Díky za tipy :)

    OdpovědětVymazat
  6. to změkčovadlo na komedony je pro mě naprostou novinkou, děkuju za tip! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju mnohokrát za Tvůj komentář :)