úterý 30. října 2012

Co pod makeup? Zkuste to s Dermacolem

Jelikož jsem minulý týden měla tu čest s dalšími kolabsovými stavy a tetanickými záchvaty, sedím právě teď doma s horkým čajem (delišs spájsis je fakt delikátní) pod dekou místo brněnského veletrhu Gaudeamus na který jsem se fakt těšila. Tak to bývá a možná, že právě to nudění v posteli u starých dílů seriálů bylo právě to, co mě dokopalo obnovit svůj dlouhodobě pozastavený a zanedbávaný blog. Jo já čekala kdy to ipřjde a znovu se vrátím ke psaní nedůležitých článků o všem/ničem. Jediná změna, kterou se chystám provést je spojit svůj zájem o jídle i kosmetice a sem-tam přidat fotky i ze středu dění (to znamená, že když půjdu do Starbucks, tak vám vyfotím svůj kelímek ze všech úhlů nebo přidám fotky z kina focené na záchodě), prostě budu psát ode dneška o všem, co mě napadne - jo, dopředu všechny lituju.

A teď už k dnešnímu tématu. Věřte mi, že to poslední, co byste právě teď toužili vidět, by byly fotky mě, takže jsem potřebovala napsat o něčem, čemu bude stačit hřbet mé ruky a dlouhodobé zkušenosti :D. 


 Pro ty, kteří s ní ještě neměli tu čest, báze (primer/base) je nejčastěji průhledná nebo bílá a to v gelové nebo krémové podobě. Primárně by měla Vaši pleť dokonale připravit na následné nanesení makeupu a prodloužit životnost celého Vašeho líčení, ale to není vše.

Perfektní báze by měla: 
  • vyplnit vrásky
  • minimalizovat rozšířené póry
  • rozjasnit pleť
  • udržet makeup celý den jako přibitý

A co pod makeup jako bázi používám já se svou normální místy sušší pletí?



Prvně jsem se s ní setkala tehdy, když u časopisu byla přiložena jako malý vzoreček, zaujala mě a já se rozhodla zainvestovat do 10ml balení.
Po nanesení tohoto průhledného mastného gelu je tvář jemná a opravdu rozzářená, vyplní i drobné nerovnosti. (vrásky zatím neposoudím-klepu na dřevo :D)


S bází mi makeup bez problému vydrží zruba od 6 rána do 5 odpoledne. Jediné v čem shledávám malou nevýhodu je to, že je potřeba párkrát přes den přepudrovat (to jsem dřív nemusela, takže slečny s mastnou pletí bacha!). Vůně je příjemná a velice jemná.
Na první pohled se může zdát cena vyšší, ale opravdu i to malinké 10 ml balení mi vydrželo přibližně 10 měsíců a to při každodením používání o velikosti malého hrášku - polovičního toho na fotce :).



Z těch drogérkových se mi nejvíc osvědčila, takže taky nejdřív zkuste malé balení a třeba budete nakonec stejně spokojeni jako já a jednou poletíte i pro velké 30ml balení.

Cena: 
10 ml 99,- až 149,- Kč (často akce v drogerii Teta, cena 69,-)
15 ml 180,- až 259,- Kč
30 ml 289,- až 360,- Kč





 Další varianty Dermacol bází


10/10 bodů
Jaké zkušenosti s bází máte Vy? Ráda uvítám nové tipy :)

A nakonec jeden zimní tip!


Já sama tuto krémo-bázi objevila nedávno v drogerii, když jsem prohlížela regály s pečující kosmetikou. Jedná se o Dermacol Perfect Base Cream určený pro mladou pleť jako vhodný podklad pod makeup. Zaujala mě krémová konzistence, kterou na zimu rozhodně uvítám, vzhledem k tomu, že se mi právě přes chladnější obodbí tvoří suché mapy. Momentálně s probíhající akcí v drogerii Rossman na celou řadu pečující kosmetiky na tvář, mě vyšla tato tubička na něco málo přes stovku. Jelikož mám tuto bázi necelý týden, nejsem schopna detailně tento výrobek zrecenzovat. Jediné co vím už ted, je to, že nádherně voní, na pleti je velmi příjemná. Tvář zjemní, ale narozdíl od Satin Base nevytvoří mastný dojem.
Časem vám zde napíšu, jak tedy tato novinka u mě osobně obstála :).



7 komentářů:

  1. Ano, báze je super, hlavně se mi líbí to "cestovní" mini balení, velmi praktické :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, balení je super, i to pumpičkové se jim vyvedlo :)

      Vymazat
  2. no já jsem z té báze dost zklamaná abych pravdu řekla. mám pocit, že s ní mám na obličeji masku, dělá mi mapy a vůbec mi tedy nevydrží make-up déle, spíš naopak. no zkrátka děkuju, ale už nechci :D

    ale ta nová pro mladou pleť mě zaujala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Vážně :O Tyjo, tak to asi fakt záleží na typu pleti. Je fakt, že ta nová není vůbec mastná a zdá se mi, že se do pleti lépe vpije, nebo jak to říct :D

    OdpovědětVymazat
  4. velmi pekna recenzia ja s ich bázami nemám skúsenosti používam od loreal studio secrets... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta od LÓreal je momentálně ve slevě v rossmanu, koukala jsem se na ní a moc mě lákala, možná do ni fakt investuju :)

      Vymazat
  5. Osobně si bázi nemohu vynachválit :))

    OdpovědětVymazat

Děkuju mnohokrát za Tvůj komentář :)