pátek 11. května 2012

vařím, vaříme!

Jak víte, jsem nemocná, tak poléhávám doma. Naštěstí je mi mnohem lépe,  snad o víkendu proběhnou nějaké velké nákupy. Jelikož jsem měla čas a nudila se, napadlo mě, že zdokumentuju páteční vaření.

Asi to bude velká změna přejít z kosmetických recenzí na post o vaření, ale třeba to bude pro Vás příjemné zpestřen.

Ingredience (2 velké porce):

3 kuřecí prsa

Na masovou marinádu: 
5 lžič olivového oleje
2 lžičky pálivého pesta (nebo obyčejné chilli)
sušená bazalka
oblíbené koření, zvolte hodně pikantní druh (já použila koření z trhů Sombrero)
2 lžičky mleté papriky

Na ledový dip k masu:
1 sýr ricotta
1 vaničkový tvaroh neochucený
1 lžička soli
3 lžičky citronové štávy
menší hrstka nasekané pažitky a petrželky
1 lžíce majonézy (já použila sojanézu)
koření (pro případné dochucení - barevný pepř, chilli apod.)

Zeleninová část:
2 kukuřice
zeleninová směs (dala jsem mraženou, musela jsem ji dopotřebovat, lepší máte čerstvou)
menší cuketa
žampiony

Nejdříve si naložíme maso do marinády.
Do malé misky si dáme olivový olej, pesto i koření a rozmícháme na kašičku.


Prsní řízky si nařežeme na malé ministeaky a promícháme v marinádě, míchejte normálně rukama :).


Maso dáme do ledničky odpočinout, nejlépe by to bylo přes noc, ale stačí i hodinka, mezitím si připravíme zbytek.


Na dip si vezmeme mísu, rozbalíme ricottu i tvaroh, přidáme všechny suroviny a šlehačem rozšleháme do hustého krému. Dochutíme, ozdobíme pažitkou a dáme vychladit do lednice.
(Klidně si přidejte i jiné své oblíbené přísady, jiné koření nebo závěrečnou ozdobu, to je už na Vás)


Veškerou zeleninu si nachystáme.


Zeleninovou směs smícháme se žampiony a na másle orestujeme do zlatova.
Kukuřici jsem použila polotovar, který stačil dát na 5 minut do mikrovlnky, pak ji už jen jemně posolit, položit na každou dva tenké plátky másla a nechat rozpustit.



Cuketu naložíme do olivového oleje a posypeme bazalkou, barevným pepřem, citrovonou kůřou.
Necháme ji chviličku odpočinout a pak zprudka osmahneme na pánvi.
Na závěr si doděláme naše ministeaky, kuřecím amsu stačí opravdu chvilinka, při smažení zadělejte pánev pokličkou (nebo novinama), aby Vám neutíkala pára a maso bylo měkké a ne vysušené. 


Zeleninu si s masem hezky naložíme na talíř a podáváme s dipem :).


Tohle byl jeden z hodně jednoduchých receptů, budu ráda když mi dáte vědět, jestli byste uvítali do budoucna víc článků toho typu.

Doufám, že se Vám článek líbil :).
Jaký oběd rádi vaříte Vy?

17 komentářů:

  1. Tak to vypadá skvěle! Hned bych si dala...Jelikož mám rodinu a vařit musím už spoustu let, tak nejraději nevařím:) Nejlíp stejně chutná to, co nám někdo připraví:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To se ti vůbec nedivím, asi mě ta radost z vaření taky v budoucnu opustí :D

      Vymazat
  2. mňam,to maso vypadá chutně :)

    OdpovědětVymazat
  3. závidím, že umíš vařit. taky závidím, že ti máma půjčí sporák. závidím, že tolik rozumíš jídlu.
    já ve svých 20 umím udělat tak krupici... máma mi půjčuje kuchyň jen když není doma... a jídlu rozumím asi tak jako atomové fyzice.

    vypadá to skvěle... jdu si udělat krupici. )))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba tě to někdy chytne, ikdyby ne tak každý umí něco :)) A náhodou krupice je mňam ! :D

      Vymazat
  4. Wow, to vypadá luxusně! Možná se nechám zítra inspirovat :))
    A dotaz na závěr - fakt pomůže na tu pánvičku hodit noviny? Nejsem ve vaření jako ryba ve vodě, tak aby se ty noviny nerozmočily a neskončily v pánvi s jídlem :D

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju :) Jo dej celé noviny ne jen jeden list, během těch pár minutek se to nerozmočí :) budou ti stačit tak 4 minutky :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jseš opravdu šikovná:)Vypadá to luxusně!:)

    OdpovědětVymazat
  7. mnammi, mnammi.Vypadá to moc dobře, hned bych si dala
    delas chute!!
    xoxo
    http://dreamaboutflowers.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  8. Sakra, mám z toho hlad:D. Vypadá to tak chutně^^

    OdpovědětVymazat
  9. mnam, vypadá to skvělě :) receptů na dobrý oběd není nikdy dost :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ách, hned bych si dala. Vypadá to ták chutně! Sbíhají se mi sliny! :D :))

    Nat

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Riki,
    některé fotky sice vypadaly až strašidelně (hlavně ta jedna) ;-), ale ty výsledné by se rovnou mohly umístit do nejlepší kuchařské knihy! Udělala jsi mi chutě a to ti neodpustím, dokud mi nedáš ochutnat ;-).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  12. Mňaaam!) tak to si určitě někdy udělám, vypadá to moc dobře!)

    OdpovědětVymazat
  13. mňamka, miluju nakládané masíčko :) vše dohromady vypadá naprosto úžasně, až budu mít chuť na něco nového tak nebudu váhat ani minutku a vyzkouším :)

    OdpovědětVymazat
  14. miluju Tě!! ♥ :D
    Rozhodně dělej takových článků víc, klidně i všechny :D :D mít Tě na blízku tak Tě zulíbám ruce samou láskou :D
    Vypadá to úžasně, rozhodně vyzkouším :) mňááám!!

    OdpovědětVymazat

Děkuju mnohokrát za Tvůj komentář :)