neděle 1. dubna 2012

Taky máte problém stejně jako já? 

Rty máte poprsaskané, vysušené a když na pusu nanesete rtěnku nebo lesk, ošklivě zaleze do prasklin a vytvoří Vám na pohled vrásčité a nevzhledné rty?
Hlavním faktorem způsobující popraskání rtů je mráz, sucho, genetika a také stejně jako jinde na těle staré odumřelé částečky. Tzv. scrub na rty, lidově řečeno obyčejný peeling je stejně důležitý pro pusu stejně jako je důležitý peeling pro obličej nebo tělo. Díky hrůbým a drsným částečkám se odstraní odumřelé kožní částečky a díky mastné složce, v našem scrubu půjde o olivový olej, budou jemné a vyživené.
Scrub sežene většinou v obchůdcích s přírodní kosmetikou, neznámějším je asi Lush, který vyrábí velké množstí příchutí, výrobky nejsou zrovna nejlevnější, za některý vyšší kvality dáte až 290 Kč. Jelikož mi to příjde zbytečná ztráta financí, když si ho můžeme vyrobit pohodlně doma a navíc víme, co přesně si tam dáme a vše je naprosto přírodní, tak proč si neudělat čas a pustit se do výroby.

Na domácí scrub potřebujeme: 
Med - obsahuje velké množství vitamínu, které rty nejen vyživí, ale taky ochrání. Pokud nemáte doma tekutý lesní med stejně jako já, ale ten tužší cukrový druh, vůbec to nevadí, med na chviličku dejte rozehřát.
Olivový olej - je velmi mastný, když rty promneme, tak jsou obvykle suché, ale po nanesení oleje budou jemné, jako byste na ně nanesli balzám.
Cukr - asi to nejdůležitější na celém našem domácím peelingu, cukr je důležitý, aby byl krupice nebo krystal, s cukrem moučkou byste asi těžko odstranili starou kůžičku :D
Essence - stejně jako ty kupované krásně voní i chutnají, pomůžem si k vůni potravinářskou essencí, je úplně jedno jakou vůni použijete. Já do svého scrubu dala pár kapek pomerančové essence.

Dále - malý kalíšek (třeba po vypotřebovaném balzámu, gelu na nehty, mini krému apod.), čajová lžička, malá miska


Do malé misky si vsypeme dva malé balíčky cukru krystal, které obvykle dostaneme kavárně (klidně i třtinový cukr). Dva balíčky obsahují přiblížně dvě plné čajové lžičky.


Do cukru přidáme čajovou lžičku medu.


Do směsi přidáme asi jednu a půl lžičky olivového oleje.


Nakapeme jen pár kapek jakékoliv potravinnářské essence.
Vše lžičkou promácháme a vznikne dám tuhá hmota podobná peelingu.


Náš scrub lžičkou nacpeme do malého kalíšku a zašroubujeme. 
Hotovo !


Během zhruba 10 minut jsme ušetřili necelé dvě nebo tři stovky a to se počítá.
Samozřejme to nezašroubujem aniž bychom to vyzkoušeli.
Já jsem nadšená. Rty jsou můj velký problém, neustále suché a nechutně popraskané, takže takového pomocníka ráda uvítám.
Naneste malé množství, přejíždějte prsty po rtech nebo rty třete o sebe, nakonec zbytek ze rtů můžeme sníst , je to extra sladké nebo opláchněte jemně vodou.
Po použití scrubu rty přejedte oblíbeným balzámem :)



Vyzkoušeli jste vyrobit scrub podle mého návodu?
 Napiště jak jste spokojení a jak jinak pečujete o své rty?


5 komentářů:

  1. Tenhle scrub si delam uz par let a je to to nejlepsi, co muze byt! Diky za clanek, snad se i ostatni inspiruji ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za inspirující článek, už i já mám scrub ve své kosmetické sbírce a je to opravdu parádní produkt! :-)

    http://bofmyworld.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Zkoušela jsem to a musím říct paráda, chtěla jsem si ho koupit od Lush ale tohle je mnohem levnější..:) ten můj nevypadá sice tak hezky jako ten tvůj ale to vychytám..:) (asi jsem tam dala moc toho oleje)...xD
    Díky za typ ...:)

    OdpovědětVymazat
  4. Po přečtení článku jsem si ho šla hned udělat a je super :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju mnohokrát za Tvůj komentář :)